Pályázzon Fondital radiátorralAz Otthon Melege Program keretén belül, szeptember 24-től pályázhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek a lakáscélú használatban lévő (lakott), távfűtéssel ellátott lakásszövetkezeti vagy társasházi lakóépületek energetikai felújítására.
Támogatásban részesülhetnek mindazon lakások, amelyek magánszemély, önkormányzat, társasházi lakóközösség, lakásszövetkezet vagy vállalkozás tulajdonában állnak. A pályázattal érintett épület vonatkozásában a nem magánszemélyek tulajdonában álló – Társasházak esetében tulajdoni hányada, Lakásszövetkezetek esetében a lakások darabszáma alapján – lakások százalékos aránya nem haladhatja meg az épületben található összes lakás 50 százalékát.

A ZFR-TÁV/2019 számmal ellátott, „Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere alprogram”-ra keresztelt pályázat vissza nem térítendő támogatásának mértéke és aránya: a támogatás minimális mértéke az elszámolható bruttó költségek 10 %-a, maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 50 %-a. A támogatás összege minimum 150.000 Ft, azaz százötvenezer forint, de maximum 75.000.000 Ft, azaz hetvenötmillió forint. A támogatás maximális mértéke lakásonként maximum 350.000,- Ft, azaz háromszázötvenezer forint. Az egy lakásra eső 350.000,- Ft maximális összeg azt jelenti, hogy az igényelt támogatás összege elosztva a pályázattal érintett lakások számával nem haladhatja meg a 350.000,- Ft-ot.

radiator_palyazat_regio.png
exclusivo_design.png

Az alprogram meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2.000.000.000,- Ft, azaz kettőmilliárd forint. A forrás elosztása régiónként történik a távhővel ellátott épületszám/régió arányban megosztva. Támogató fenntartja a jogot – szükség esetén – a régiók közötti források átcsoportosítására.

A radiátorcserék is a pályázat részét képezik. Az új fűtőtestekkel szembeni műszaki elvárások:
     - rendelkezzen CE minősítéssel és EN-442-1/-A1 vizsgálati jegyzőkönyvvel
     - azonos kötéstávolság (a cserélésre kerülő radiátor kötéstávolságával megegyező kötéstávolságú új alumínium radiátorok beépítése lehetséges)
     - legyen egy és kétcsöves rendszerbe építhető, illetve szabályozható a fűtőteljesítménye termosztatikus szeleppel
     - elhelyezhető legyen rajta a fűtési költségmegosztó készülék
     - minden új fűtőtestnek összesen legalább 5 éves gyártói és/vagy hivatalos forgalmazói jótállással kell rendelkeznie
     - csak olyan radiátor szerezhető be, melyhez országos szervizhálózatot biztosít a gyártói és/vagy hivatalos forgalmazó

A Fondital Exclusivo, Garda Dual 80 és Garda S/90 présöntött, tagosítható alumínium radiátorok ezen feltételnek maximálisan megfelelnek, sőt, sokkal többet nyújtanak:
     - 10 év garancia
     - külső és belső korrózióvédelmi felületkezelés, mely növeli az élettartamot
     - kiemelkedő hőleadás a szabadalmaztatott kialakításnak köszönhetően
     - duplán festett felület: festékbe mártás elektroforézissel (feszültségkülönbséggel), így 100%-ig légzárványmentes festékrétegért, majd a második réteg porfestéssel kerül rá ugyancsak feszültségkülönbséggel, a tökéletes fedésért és simaságért
     - az akár 2 m-es kötéstávolsággal is rendelhető Garda típusok esztétikus és ideális megoldást kínálnak a fürdőszobákban, étkezőkben és hallokban található csőregiszterek kiváltására
     - lamellakialakításainak köszönhetően „nem festi a falat”

A pályázat benyújtható: 2019. szeptember 24-től
, reggel 10:00-tól a pályázati portálon keresztül, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával. Pályázni a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig, vagy legkésőbb 2020. március 31-ig lehetséges.

garda_design.png
A pályázatbenyújtó felület elérhetősége: https://tav2019.nfsi.hu/

Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás a NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán érhető el. E-mail: tav2019@nfsi.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!