NovaCond fűtőköri modulok kondenzációs kazánokhoz fejlesztve

A Novasfer, mint gyártó, a fűtőköri modulok területén szerzett sokéves tapasztalatát felhasználva fejlesztette ki a Novacond elnevezésű szivattyúegységet, mely ideális párja lehet a kondenzációs kazánoknak, amennyiben egy magas és egy alacsony hőmérsékletű fűtőkörre van szükségünk.

Speciális kialakításának köszönhetően - a kondenzációs kazán legnagyobb örömére - a visszatérő oldalon a lehető legalacsonyabb hőmérsékletű vizet kapjuk eredményül,  egyben optimalizálva az üzemeltetés költségeit.

A titok nyitja egy saját fejlesztésű 6 járatú szelep, mellyel lehetővé válik, hogy a direkt kör visszatérő oldali hőmérsékletét használjuk kiindulási alapnak a kevert kör előremenőjének kialakításakor. A direkt kör ellátásáról a kazánba épített szivattyú gondoskodik, így gyakorlatilag egyetlen külső szivattyú teljesít szolgálatot a modulban, ami a kevert köri hőleadókat szolgálja ki. A kialakításnak hála, hidraulikus váltóra nincs szükség ennél a megoldásnál, így annak a hőmérsékleti viszonyokat érintő szerepével sem kell számolni.

A modul kompakt elrendezése miatt fizikai méretei lehetővé teszi szűk helyekre való beépítését is, ugyanis a befoglaló mérete mindössze 400 x 450 x 160 mm.

Könnyen beláthatók a NovaCond modulok legalapvetőbb előnye, ha megvizsgáljuk, hogy azonos körülmények közé beépítve mennyiben eltérő hőmérsékleti adatokat produkál, mint egy „hagyományos” kialakítású modul. A gyártó két modulja közti különbségeket mutatják a következő ábrák. A két kép között több mint öt különbséget fog találni, ha alaposabban szemügyre veszi…

novacond_hir1.jpg

NovaCond modul hőmérsékleti viszonyai

novacond_hir2.jpg

NovaZone modul hőmérsékleti viszonyai

A kapcsolás kialakítását a következő, egyedileg fejlesztett, 6-járatú szelep beépítése teszi lehetővé:

szelep2.png

Annak függvényében, hogy milyen rendszerbe történik a modulok beépítése, három különböző kivitel áll rendelkezésre:

novacond_tipusvalasztek.jpg
NovaCond 120A                                           NovaCond 120B                                           NovaCond 120B

Nem találta meg amit keresett? Kérem, írja le üzenetben, hogy mire van szüksége! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!